Marah




29/4/2016
3.38 PM

Hye ^_^

Selamat petang blogger sekalian alam. Takde banyak Mieyra nak cakap cuma nak cakap tentang perasaan marah. Marah. Semua orang pernah rasa perasaan tu betul tak ? Tipu lahh kalau takde yang pernah rasa nak marah kat sape2 tu. Kalau ada cuba angkat kaki jap nak tengok. Hehehe ^^

Marah nie perasaan yang hadir bila korang rasa tak puas hati or lebih kepada sakit hati dengan orang lain. So perasaan tu akan muncul. Perasaan tu akan menyebabkan korang rase geram, sakit hati, bercelaru, serabut and so on lahh. So .. Bahasa mudahnya, marah nie akan menyebabkan perkara yang negatif datang dari diri korang. 

Sebagai contoh, bila korang terlalu marah dekat orang lain, korang akan mula cakap yang bukan-bukan. Err~~ Lebih kepada menyumpah and so on. Selain tu, mulut korang akan cerita kepada someone tentang segala keburukan orang yang korang marahkan. Betul tak ? Betul lahh tue. Hahahah T,T


Macam Mieyra .. Seriously Mieyra cakap Mieyra nie sebenarnya tak mudah nak marah kat orang lain. Kalau marah sekali pun, Mieyra akan diam and sabar jehh. Tapi .. Tahap kesabaran Mieyra pun ada limit jugak. Tak selamanya Mieyra boleh sabar. And .. Kalau Mieyra betul2 marah dekat someone, Mieyra akan luahkan kat someone tu ape yang Mieyra tak puas hati dengan perkataan yang "agak" kasar. Sampai Mieyra rasa Mieyra dah luahkan semuanya Mieyra akan diam lahh n baru pikir balik ape yang Mieyra sebut time "sesi meluahkan" tu. Yup .. That's me.

Terkadang akan timbul jugak penyesalan. Sebab bila kita dah luahkan apa yang kita pendam mungkin someone tue akan terasa hati. Betul tak ? Tapi Mieyra pikir .. Kenapa kita perlu jaga hati dia sedangkan dia tak pernah nak jaga hati kita. Then .. Penyesalan tue lama2 akan hilang jugak. Mieyra nak mintak maaf. Tapi .. Tunggu hari raya lahh .. Hehehe ~~~

Mieyra ada jugak buat "kajian" kat google. *Siap buat kajian bagai.  Bila marah apa yang kita perlu buat. Banyak benda sebenarnya boleh buat. Antaranya ialah listen to music. Macam selalu Mieyra buat kalau Mieyra tengah marah. Dengar music salah satu untuk kita release kita punya "amarah" tue. Kalau korang rasa marah boleh lahh cuba buat mana tahu berkesan kan. Hee ^^

P/S : Mieyra memang tengah marah sekarang nie sbb tu entry Mieyra pasal perasaan marah tu. I just want to cool down myself ~

Kbaii :D

1 comment:

sofie adie said...

betul! kalau marah pulak saya lebih suka tulis kat kertas pastu renyuk sampai lebur dan buang dalam tandas. tu kalau marah tahap gilalah....hahahha

Post a Comment