Be Qowiy !




27/4/2016
3.40 PM 

Hye ^_^

Hello korang. Memandangkan hari nie Mieyra rajin nak hadap lappy and hadap blog kesayangan Mieyra nie. Mieyra tetiba pulak terasa nak buat entry. At first Mieyra tak tahu nak buat entry tentang ape because i'm not in mood now. Fikiran Mieyra berserabut sikit hari nie. Rasa macam nak gila tapi tak gila. Ehh ! Macam mana tu ? Hahaha. K dah.. Takde lahh sampai nak gila. 

Kenapa Mieyra berserabut ? Hahaha. Kenyataannya Mieyra sendiri pun tanya diri Mieyra sendiri sekarang nie. Mieyra ade masalah sekarang nie. Masalah yang Mieyra tak boleh nak bagitahu korang yang tengah baca nie. Bukan tak nak share. But i think that my problem tak relevan nak share kat sini. Takut nanti bila Mieyra share ade yang cakap masalah tu pun nak cerita dalam nie ke. Takde idea nak buat entry bla bla bla .. So, i better shut up my mouth lahh. Oppps ! Jari Mieyra mane ada mulut. Hahaha. Okeyy Mieyra buat puncline *peace*

So .. Korang tengok tajuk Mieyra kali nie.. Be qowiy. That's right. Qowiy. Sape tahu ape maksud qowiy tu angkat kening kiri. Krikkk krikkk ...

Huhuhu .. Okeyy2 .. Bagi yang tahu maksud tu bagus lahh .. "Qowiy" tu datang daripada bahasa arab. So sape2 yang belajar bahasa arab or bersekolah di sekolah arab ke so on mesti tahu maksud tu. Qowiy tu bermaksud "kuat" or "strong" dalam bahasa english. So .. Be qowiy .. Maksudnya be strong. 



Mieyra tahu maksud tue pun dari sahabat Mieyra. And qowiy tu lahh yang Mieyra perlukan untuk hadapi masalah Mieyra yang sekarang. Besar sangat ke masalah Mieyra tu sampai perlu qowiy bagai. Errr~ Agak lahh besar jugak. Tak boleh bagitahu !

Tapi sahabat Mieyra tahu masalah Mieyra. And diorang lahh yang bagi semangat kat Mieyra sekarang nie. Suruh Mieyra "Qowiy". Mieyra berterima kasih kat diorang sbb bagi Mieyra kata2 semangat time Mieyra tengah down macam nie. Mieyra sayang diorang. Nak buat macam mana. Allah nk uji Mieyra sekarang nie. Sejauh mana Mieyra boleh hadapi masalah Mieyra. Yup .. Ujian. Allah tak uji hambanya di luar kemampuan hambanya right ? So .. Ujian nie Mieyra betul2 kena kuat lahh.. 


Oh ! Sebelum Mieyra lupa .. Gambar kat atas nie adalah gambar novel yang Mieyra baca. Dah khatam dua kali dah pun. Ape yang Mieyra nk cakap novel nie best. Mengisahkan persahabatan antara 3 individu. Dalam persahabatan diorang, mereka diuji .. And diorang qowiy hadapi masalah diorang. Like me, i have to qowiy as well. Sape2 yang minat boleh lahh baca novel nie. Terpromote pulakk .. Heee ~

Kbaii :D



1 comment:

• Ain Cho'in • said...

Lawat miera kat sini. Be qowiy dear. Semoga urusan miera sentiasa dipermudahkan yer.

Salam perkenalan dari Kak Ain. (♥,♥)

Post a Comment