Careless



9/1/2016
4.03 PM

Hye ^_^


Hello guys ! Happy weekend day ! Yeahh !! Weekend is the best day for student like me. Sebab nampak macam kurang sikit beban berbanding dengan hari-hari yang lain. Mana tak nye, hari lain bangun tido p kelas balik kelas makan solat then pergi kelas balik kelas solat study tido. Panjang lebar Mieyra tulis tanpa noktah. Hahaha. Betul laa .. Hari-hari yang ada kelas mana ada noktah kan. Pack dengan kelas. Lepas tue ada kuiz test bagai. Mana tak stress kite kan. Tapi .. Lumrah sebagai student kan. Nak tak nak kena terima kenyataan ..




Sebut tentang kuiz. Minggu lepas Mieyra ada kuiz organic chemistry. Satu-satunya killer subjek yang Mieyra carry untuk semester nie. Mieyra suka subjek nie, sebab organic chemistry berbeza sikit dengan chemistry yang original punya. Errr ~~ Banyak jugak perbezaannya. For example, chemistry original study semua jenis atom, element, compound semua tuh. Tapi kalau organic chemistry, kite study unsur-unsur Hydrogen, Carbon n Oxygen sahaja. Cehh ! Ada bakat jadi lecturer tak ? Hahaha..
Mana tahu kot2 ada yang tertarik menarik dengan subjek nie lepas Mieyra explain tadi. Hikkss. Ok dah ! Mieyra merapu lebih. Heheheh ~~


Mieyra suka subjek nie.. Especially bila kita naming compound tue, kita naming nama dia dengan betul. Masa tue akan rasa satu perasaan kau lahh yang terhandal dalam naming. Yup, Mieyra nie kuat angan-angan. Sabo jehh laa T_T


Kat mana tadi? Ohh ! Kuiz .. Yup.. Minggu lepas Mieyra ada kuiz organic chemistry tue. Satu chapter jehh masuk then chapter yang satu tue pun lecturer Mieyra tak ajar habis lagi. So, sebelum kuiz tue lecturer Mieyra ajar lahh sikit lagi chapter yang tertinggal tue. Well.. After that Mieyra menghafal lahh chapter yang lecturer baru ajar. *Mieyra suka menghafal dari mengira
So, hafal punya hafal sampai lahh time for kuiz. That time Mieyra nervous gila ! Sebab first time buat kuiz lepas lecture. Takut tetiba pulakk tak ingat ape yang Mieyra baru hafal tue. Mau tak naya aku. Huh !


Nak dijadikan cerita .. Sebelum kuiz tue lecturer dah bagi hint ape yang masuk dalam kuiz. Dah tunjuk satu persatu ape yang perlu dibuat. Dalam kuiz tue keluar soalan yang agak sama tapi tak serupa dengan lecturer bagi tadi. Then i be like "Yes ! Sama. Aku ingat. Yes !". Dengan senyuman nie Mieyra tulis ape yang Mieyra ingat. Lepas bagi kertas, Mieyra baru perasan bahawa jawapan memang betul tapi Mieyra jawab dalam bentuk lain. Tak sama macam yang lecturer bagi hint tadi.
Then mula lahh Mieyra nak merapu sesorang. Kenapa lahh boleh careless sangat macam nie? Memang tak ingat langsung hint yang lecturer bagi sebelum tue. Mieyra tak tahu laa macam mana boleh jadi macam tue. Blank. 7 marks untuk soalan tue, jawapan mungkin betul tapi konsepnya salah ! Mieyra tak tahu ada ke tak marks untuk soalan tue. 7 marks bakk hang ! Mau tak nangis aku kalau tak dapat langsung marks untuk soalan tue. 


Perasaan Mieyra berterabur. And seriously sampai sekarang agak terasa perasaan tue. Rasa macam tak nak tahu marks untuk kuiz tue. Serius ! Nak nangis pun ada. Mieyra menyesal sangat sebab be over confident. N salah Mieyra pun. Sob sob T_T
After that crisis i learn a lesson from now. Do not be over confident and try not to be careless. Nasi dah jadi bubur nak buat macam mana kan? Lain kali Mieyra takkan careless lagi.
Kbaii :)

4 comments:

Nazihah@Jiha said...

Best of luck dear!! :) Hidup ni tak pernah berhenti untuk belajar hehe

anamizu said...

hai mieyra! TQ sbb sggah blog kite & folow.
kite folow blog mieyra jugak hehe.

err part study KIMIA.. err.. errr.. ite tak pandai langsung kikiki
study rerajin Mieyra! ;)

Mrs.Naa said...

Thanks dear :)

Mrs.Naa said...

Thanks sbb follow kite :) In Sha Allah :D

Post a Comment