Friendship goals !



10/1/2015
5.16 PM
Hye ^_^


Mieyra boring sangat hari nie. Dari pagi Mieyra dukk siap pre lab untuk experiment minggu depan then sedikit assignment yang tak terbuat. Alhamdulillah.. Akhirnya siap jugakk. Lepas siap semua tue baru lahh rasa boring tak tahu nak buat ape. Bukak lappy. Bukak blog n berblogwalking. Ramai jugakk lahh blog yang Mieyra terjah. Korang yang baca entry nie mungkin salah satu blog yang Mieyra terjah betul tak? Kalau tak macam mane boleh sampai sini. Hehehehe..


Well, assignment untuk minggu nie dah beres. Tapi still boring. Tak tau nak buat hape deh ! Test kuiz berlambak minggu depan tapi Mieyra malas nak membaca. Asal bukak buku jehh mengantuk. Huh ! Nak study Mieyra memang liat sikit. Tapi bila rajin sangat dari pagi sampai petang sampai nk masuk tido pun Mieyra akan membaca. Kalau Mieyra rajin lahh. Hahahaha


Tengah main phone tadi .. Terr bukak galeri then terr tengok gambar-gambar lama. Then tetiba pulakk terr rindu kawan-kawan Mieyra yang kat kampung tue haa. Terr rindu pun ade ke ? Ade laa kot ! Pssttt ...


Tadaa ! They are all my gang, my buddies and my best friends.


Ermm .. We called ourselves as SAMABAT. Why SAMABAT? Hehehe... Sebab datangnya nama tue adalah dari nama kitorang. Kitorang takde huruf "H" tapi ada yang hurufnya "M" sahaja. Sebab tue "samabat". Means sahabat lahh. Mieyra sayang gilahh diorang nie. Kitorang kawan dari sekolah menengah lagi sampai lahh sekarang.. Dah tiga tahun. Betul lahh cakap orang *Orang mana Mieyra tak tahu Kalau kita nak tahu sahabat yang sebenar, lepas sekolah kita tengok sape yang still contact kita. Maka itulahh sahabat yang sebenar.

Sekarang kitorang stay jauh-jauh diantara satu sama lain. Macam Mieyra kat sinin diorang kat sinun. Yup.. A very very far distance. But, kitorang still contact each other. Whatsup, wechat ape semua kan hado. So, dari jauh pun kitorang blh chat.. 

Diorang jehh yang tahu perangai Mieyra nie macam mana. Kalau Mieyra ada masalah or tengah down, selain dari umi Mieyra akan cari diorang. Even kalau Mieyra sakit *contohnya migrain , kalau dengan diorang sakit Mieyra hilang. Or kalau tak hilang pun Mieyra jadi macam kuat sikit. Serius k. Dah banyak kali macam tue n Mieyra tak tahu kenapa. Mungkin miracle of friends.




Kalau Mieyra, asal balik kampung jehh mesti akan jumpa diorang walaupun sekali. Ape orang cakap .. Nak melepaskan rindu. Yup.. Lebih kurang lahh. Nak lepas rindu by hangout dengan diorang. Tapi biasanya kitorang lepas habis sekolah dah jarang kalau hangout sama-sama complete bertujuh. Ye lahh, ada jehh yang busy dengan kerja, tak balik cuti n sebagainya. Tapi, kalau kitorang keluar complete mula lahh perkara gila-gila yang kitorang buat. Nak besau panjang perangai still macam budak-budak .. Adehh !

Macam gambar kat atas tue, gambar tahun 2015 punya. Hujung tahun k. 31 Disember 2015. Kitorang keluar lepak sesama. Sambil celebrate anniversary yang ke-3 kitorang. Kenapa tak boleh kan? Boyfriend girlfriend boleh ada anniversary why not us ? *Jangan kecam saya  Hahaha

7 roses for 7 angels 


Dari pagi sampai lahh petang kitorang keluar. Petang tue kitorang pergi taman. Boleh pulakk lahh diorang buat surprice bagi bunga bagai. Mahu tak terharu aku dibuatnya. Nak nangis pun ada. First time dapat bunga n lagi yang lagi best, dapat bunga dari seorang sahabat. 

Mieyra rasa .. Hari yang Mieyra keluar dengan diorang adalah hari paling best dalam hidup Mieyra. Those memories means a lot for me n i keep it forever. 

Notes kepada yang ada dalam gambar di atas :
Kalau ada antara korang yang baca entry nie. Aku nak cakap terima kasih kerana menjadi sahabat aku. N semoga persahabatan nie kekal sampai bila-bila ~~


" A real friends walks in when the rest of the worlds walks out " -Walter Winchel 


3 comments:

Nazihah@Jiha said...

SAHABAT...best moment to remember :) rindu pula dgn sahabat2 jiha, masing2 busy..

yaya cendana said...

Salam. done follow sini. jemput join ^_^

http://www.yayacendana.com/2016/01/segmen-blogwalking-yaya-cendana.html?m=0/

Wanie Seuk said...

hye singgah metaa.. rindu kawan2 dkat kota bharu. habis je spm,trus buat hal masing2.. huhuhuhuhu.. anyway jom singgah blog sayaa.. cuci mataa

http://wanieseuk.blogspot.com/2016/01/songket-sarawak-preview-part-2.html

Post a Comment