Dua Kosong Satu Enam




2/1/2016
1.30 PM

Hye ^_^

Hye gang ! Dah dua tiga hari tak update. Tup tup bukak jehh blog terus join segmen n giveaway. Nampak tak betapa Mieyra bersemangat kat situ. Huhuhu

So, hari nie first entry untuk new year nie. Kira ok lahh tue. Sempat lagi nak wish Happy New Year kepada para blogger yang disayangi sekalian. Mieyra bukak blog tengok kat shoutbox tue ramai jehh blogger yang wish kat Mieyra. Hari nie baru baca. Nak buat macam mana busy sikit. Tambahan pulakk, Mieyra hantar lappy kesayangan pergi kedai. Nak bukak blog kat phone memang malas. Pssstt ! Ape-ape pun, terima kasih kepada yang wish kat Mieyra. Terharu T_T


So new year nie kan.. Ramai yang tanya "Wehh! Kau punya azam ape wehh?". Memang tak dapat dinafikan. Dah trending. Kalau takde orang yang bertanya mesti akan ade yang tanya diri sendiri. Betul tak betul tak? Mieyra tahu. Takk leh tipu tau. Hehehehe

Sama lahh sebenarnya. Ade jugakk antara kawan Mieyra yang tanya. Then, Mieyra pun ada tanya diri sendiri. Ape azam aku tahun nie? 

...

Persoalan yang selalu bermain di minda Mieyra tiap tahun. Kenapa every new year kena ada azam? Perlu ke buat azam setiap tahun? Then ade jugakk yang buat joke azam tahun nie nk langsaikan semua azam yang tahun-tahun lepas. Hahaha. Tapi sekarang Mieyra dah jumpa persoalan kepada pertanyaan Mieyra tu.

Ape itu azam sebenarnya? Azam ialah sesuatu target yang memang kita nak capai untuk tahun nie. Yup. Itu definisi azam bagi Mieyra. Salah ke berazam ? Tak salah pun kan.. Tapi pastikan sesuatu yang di"azam"kan tu adalah benda yang baik. Sebagai contoh berazam untuk jadi lebih baik ke, berazam untuk berbakti kepada ibu bapa ke, berazam untuk kahwin dengan anak raja ke. Ehh ! Hahaha.. Tapi.. Pastikan sesuatu yang kita azam tue kita dapat capai dalam tempoh yang ditentukan.

Berazam itu bagus sebenarnya. Sebab dengan azam lahh kita dapat melatih diri untuk lebih berdisiplin dalam mencapai sesuatu target yang kita nak capai setiap tahun. Betul tak ?

...

So.. Ape azam Mieyra untuk tahun nie. Well .. Mieyra sebenarnya dah ada life goals Mieyra sendiri. Sesuatu target yang Mieyra sendiri cipta untuk life Mieyra. Tapi ... Setiap tahun azam Mieyra sama jehh. Azam Mieyra tahun nie cukup lahh Mieyra diberi kesihatan yang baik sepanjang tahun, my mom and dad diberi umur yang panjang n semoga Mieyra live happily ever after with my family. Tak mintak banyak pun. Semuanya untuk keluarga Mieyra. Amiin ..

Apa azam korang untuk tahun nie ? Kalau ade, mehh share di bahagian komen di bawah :)

K baii :)


5 comments:

sofie adie said...

azam? hurm...azam tahun ni nak menabung!
ye kot!

Nabila Syifa said...

singgah sini

Melissa Muklis said...

All the best untuk azam Mieyra! Hehe Lissa rasa macam takda azam tahun ni. Sebab azam tahun lepas masih belum langsai. Haha

Scya Lollita said...

all the best utk mira.
azam tahun ni, semoga tak mereput macam tahun lepas T.T

SiManis said...

azam. menanbung nak kawen!! haha

Post a Comment