Tagged Question #1



27/12/2015
1.54 PM
Hye ^_^
First of all Mieyra nak ucap terima kasih kepada someone yang tag Mieyra. Dah lama Mieyra tunggu tapi takde sape sape yang nk tag Mieyra hahaha. Sodih T_T


Thanks to Nur .. And dia ada bagi lebih kurang 10 soalan untuk dijawab. Pada mulanya Mieyra cakap "Lahh ! Kena jawab soalan lagi" Tapi Mieyra baca soalan yang dituju kt Mieyra.. Dengan senang hati Mieyra akan jawab. Okeh ! Shall we start? Semangat nie semangat !
Yang nie antara soalan yang dituju kepada Mieyra :
  • When was your first entry been updated in blog? 
  • Why are you choose to be blogger?
  • How many red shirt/t-shirt do you have?
  • In what time was you born? p.m or a.m
  • Sweater or cardigan-- which one you like the most?
  • Do you like any group singer? 
  • Where do you put your phone when you're sleeping at night?
  • Do you agree with "no money no talk?" why?
  • Do you know me well? 
  • Can you stop answering my question?



Q : When was your first entry been updated in blog?

A : First entry .. Well. Mieyra pernah tulis pasal nie. Mieyra ada dua blog. Blog yang pertama Mieyra create since i was 16 years old. Then.. The blog has been deleted. This is my second blog. Kalau blog yang pertama, first entry Mieyra dah tak ingat dah. Sebab dah lama dan dah lupa. Hahaha. Kalau blog yang nie, since tahun nie baru Mieyra create blog baru so Mieyra blh ingat lahh. First entry is on 4 November 2015, pukul 3.00 PM. Yup.. Blog baru lagi. Tue yang Mieyra sayang sangat. Hehehe.

Q : Why are you choose to be blogger?

A : Mieyra bukan pilih pun. Mieyra buat blog just for suka-suka. Since blog nie kita boleh menulis. And i love to write then talk. Mieyra suka menulis pasal diri Mieyra and Mieyra suka membaca blog yang tulis pasal diri diorang. Don't ask me why. Sebab Mieyra sendiri pun tak tahu. Hehehe.

Q : How many red shirt/T-shirt do you have?

A : To be honest, Mieyra tak suka kaler merah. Sebab bagi Mieyra, kaler merah nie menyakitkan mata. Ye lahh, warna dia macam terang gitu. Mieyra ada satu jehh baju kaler merah. Serius ! Tue pun bukan shirt or t-shirt. Tapi blouse.. Nampak tak betapa Mieyra tak suka sangat kaler tu? Hahaha

Q : In what time was you born? PM or AM

A : Simple answer. I was born at 12.45 PM in Hospital Pakar Puteri Johor Bharu. Masa tue matahari tengah naik bak hang. Aku baru lahir ~,~

Q : Sweater or cardigan-- Which one you like the most?

A : I choose sweater. Because i don't have cardigan and i don't like cardigan.

Q : Do you like any group singer?

A : Ade jehh. Banyak.. Tapi majoritinya KPOP of course. Antaranya  Shinee, Super Junior, Girl Generation. Errr ~~ Takde lahh fanatik sangat dengan KPOP nie. I'm just like their songs. Their song was great.

Q : Where do you put your phone when you're sleeping at night ?

A : Dah jadi habit Mieyra. Phone memang Mieyra akan letak tepi Mieyra bila nak tido. Kecuali bila phone takde bateri. Mieyra letak atas meja untuk dicas.

Q : Do you agree with "no money no talk?" Why?

A : Okeh ! Nie soalan paling susah tahap dewa untuk zaman nie. Hahaha. Nak habakk macam mana ehh? Ape yang Mieyra boleh cakap .. " no money no talk" nie biasanya disebut oleh seseorang yang gila duit. Materialistik. You know what i mean right? Kalau Mieyra.. Mieyra agree lahh. Bukan sebab Mieyra nie gila duit k. Tak sama sekali .. Lekkk luhh .. Ada sebabnya. Betul tak kalau Mieyra cakap kita sebagai orang perempuan nie tak boleh beli something yang kita nak tanpa duit kan. So, nak tak nak kena kumpul duit untuk beli barang yang kita nak tue. So, kalau takde duit mmg taklehh beli laa kan? Pikiaq laa sendiri. Yang biasanya materialistik nie yang ada kekasih or couple or whatever .. Nak keluar biasanya pompuan akan suruh si lelaki yang belanja. So, kalau takde duit mungkinlah pompuan tu tak nak pun kat si lelaki tu. Sape kat sini yang macam tu? Mieyra single k so takdenya nak buat macam tu. No no no ...

Q : Do you know me well ?

A : Mieyra tak kenal sangat tuan punya yang tag Mieyra nie. Cuma .. Mieyra tahu dia perempuan .. Heeee...

Q : Can you stop answering my question ?

A : Soalan nie Mieyra tak faham sebenarnya. Tak faham kehendak soalan. Hehehe. Tapi.. Dah Mieyra dapat soalan Mieyra perlu jawab laa kan ? Heee ..


Finally, habis jugakk Mieyra jawab semuanya. Harapnya "boleh A" lahh. Hehehe. Gurau jehh. 

Nie pulak soalan yang Mieyra nak tuju kepada 5 orang blogger bertuah :

  • Tell a little bit about yourself.
  • What an advantage of being a blogger ? Explain your reason.
  • What disadvantage of being a blogger ? Explain your reason.
  • If you had a chance to go a trip, which country you want to visit?
  • Eating or sleeping. Which one do you prefer?
  • Phone or laptop. Which one do you prefer?
  • The most person you admire ? Why ?
  • Do you love your blog?
  • What is your hobbies ?
  • What is the best present you get on your birthday?

Mieyra nak tag : Tashira , TheNamyBlog , Zafirah , Miss Oren , Leo  

P/S : Yang Mieyra tag nie boleh jawab ke tak nak jawab boleh jehh. Disunatkan bukan diwajibkan. Tapi.. Sape sape yang jawab soalan Mieyra tinggalkn link yang korang jawab kat bahagian komen terima kasih :D

Kbaii :)

6 comments:

Miss Oren said...

ehh thanks tag.. insyaAllah nanti sy jawab soalan tuh.. hoho (:

Nur Zafirah said...

done :)
http://ehhzafirah.blogspot.my/2015/12/10-questions-from-mrs-naa.html

namy yul said...

Mrs Naa..
Namy dah jawab..sila ke link berikut yea..tq tag ;)

http://thenamyblog.blogspot.my/p/tagged-question-by-mrs-naa.html

tashira said...

thanks for the tag :) nahhh link hehe

http://ohthrillers.blogspot.my/2015/12/tag-answers-part-3.html

LEO said...

hii sis nah dah jawab sorry lambat hehe

http://garaeki.blogspot.my/2015/12/10-questions-from-mrs-naa.html

Miss Oren said...

datang submit jawapan. harap tak terlepas tarikh deadline nye. huhuhuuu

http://dotdotmissme.blogspot.com/2016/01/tagged-questions.html

Post a Comment