Belog Dah Cantik




25/12/2015
2.46 PM

Hye ^_^

Entry kali nie pendek jehh. Mieyra tak nak tulis panjang-panjang memandangkan Mieyra berhadapan dengan assignment yang teramat sangat banyak. Assignment tue Mieyra tak sentuh pun lagi sejak balik rumah nie. Home sweet home lahh katakan.

Well, Mieyra ada cakap kat entry sebelum nie yang Mieyra busy dengan assignment sampai tak sempat bukak blog lahh ape lahh. Tapi at the same time blog Mieyra mengalami perubahan drastik. Err~~ Takde lahh drastik sangat tapi seakan gitu laa ~,~ *Aku pun terkejut tengok perubahan blog aku nie sebenarnya.

Ermm.. Sape punya angkara lahh nie ye ? Hahaha.. Tue motif untuk entry Mieyra kali nie. I want to thank someone yang banyak tlg Mieyra menghias hiaskan blog nie. Nak harapkan Mieyra.. Mieyra bukannya kreatif sangat bab bab menghias bagaii errr~~



Sape yang tolong Mieyra ye ? Hahaha. Thanks to Leya Leolly :) Dia lahh yang tolong Mieyra hias blog nie. Hehehe. Boleh lahh visit blog dia kalau nak tengok tutorial ke ape. Tutorial yang dia buat sangat membantu. Cehh cehh. Promote nie k. Hahaha



Lagi satu Mieyra nak cakap pasal header Mieyra yang kat atas tu. Yup ! Ada tulis "Live while we young" kan? Kalau korang yang minat One Direction memang akan tahu nie adalah lirik lagu salah satu mereka. And yes, memang Mieyra ambik ayat nie daripada lagu diorang. 

Tapi, ape yang Mieyra cuba nak translate kan kat sini. Bagi Mieyra laa.. Mieyra faham yang ayat "Live while we young" nie. Bermaksud kita perlu enjoy diwaktu muda. Istilah enjoy tu bukan bermaksud buat perkara yang tak baik. It is mean that kita perlu membuat perkara yang berfaedah di waktu muda, mencipta kenangan yang terbaik ataupun membuat sesuatu agar dapat dikenang di masa akan datang. 


Sebab.. Kita hidup di waktu muda nie sekali jehh. Nanti bila kita dah kawin ada anak dan ada cucu, tak mungkin kita boleh buat perkara yang sama macam di waktu muda. Betul tak? 

You just have to enjoy your life.

That's all..

Kbaii

2 comments:

Kim Chaa said...

Cantik ^^
Salam kenal :)
http://kimchaa.blogspot.my

selatmerah said...

Salam :) rimba,benua dan dunia
Dari perindu bat dirindu.
Jiwa dilazim dengan zikir-Lantas fikir bergema akhir.
Menyambut salam empuNya Salam-Salam disambut empuNya Alam.
Rindu dihati memujuk diri-Diri rebah sujud Ilahi.
Rasa hidup beramal redup-Lantas rancak munajat hidup.

Post a Comment