Balik Kampung !!



23/12/2015
6.35 PM
Hye ^_^

Haii korang! Ya Allah lamanya Mieyra tak menaip. Dan lama tue jugakk lahh Mieyra tak bukak blog. Ape khabarnya blog Mieyra pun tak tau. Tup tup blog Mieyra dah bertukar. Dulu lain sekarang lain. Dulu cantik jehh blog Mieyra sekarang makin cantik. Hikkss~~

Pelik kan. Mieyra tak bukak blog tapi tetiba pulak blog Mieyra mengalami perubahan drastik bombastik kebabom nie. Hahaha. Okey! Pasal tue Mieyra tak nak cerita lagi. Di lain entry Mieyra akan cerita k. Peace ^^

Actually, i have a lot of story to tell. Banyak sangat benda yang Mieyra alami sejak Mieyra tak bukak blog nie. And, memang Mieyra nak sangat cerita semuanya. Tapi, disebabkan masa yang hari hari Mieyra lalui nie tak cukup, Mieyra tahan diri dari membukak blog.

Ape yang Mieyra buat sampai takde masa? Haa! Tue yang cekk nak habakk maii kt hangpa semua. Well, Mieyra kan dah masuk new semester kan. So, awal awal sem lagi dah banyak kerja Mieyra kena buat. Assignment bergunung ganang, nak kena buat video, terlibat dengan fashion show, buat experiment di lab, kena submit assignment Epidermiology, quiz, test n so on lahh. Penat bak hang! Serius. Disebabkan kerja yang terlampau banyak nie, Mieyra pernah keluarkn air mata. Yup! Mieyra pernah nangis pasal semua nie. Mieyra pernah mengeluh disebabkan nie. 


*Gambar takde kena mengena dengan tajuk terima kasih. Acah acah candid. Aduh! (tutup muka)


Tapi.. one by one Mieyra siapkan kerja. Mieyra buat yang mana kena hantar dulu. Buat yang mana penting dulu then yang tak berapa penting Mieyra buat kemudian. Sampai lahh hari nie, Mieyra boleh tarik nafas yang tak berapa nak panjang sangat. Tahu kenapa? Jap.. Sebelum tue Mieyra nak cakap yeayy mid sem sudah kembali. Maknanya cuti laa untuk seminggu. Bermula esok sampai lahh tahun depan. Tahun depan ? Wow ! Lamanya. Hahaha. Takde lahh, Lagi seminggu kita nak masuk tahun baru kan? So, Mieyra masuk sini balik awal tahun depan. 

Sebut pasal cuti sape yang tak suka kan. Mieyra pun.. Serius suka sangat dapat balik kampung. Mieyra bertolakk balik Kelantan malam nie. Naik bas. Tak shabar tak shabar! Tapi, semester nie Mieyra angkut sekali assignment Mieyra yang masih berbaki tu balik kampung. Bukan ape, Mieyra kesian dengan diorang takkan nak tinggal kt sini kan. So, bawak balikk lahh diorang sekali. Hope Mieyra diberi kerajinan untuk siapkan assignment tu di rumah. Amin! Kalau tak, mahu tak tidur malam lahh i nanti nak siapkn semua tue. *Sebab tue Mieyra cakap Mieyra tak boleh tarik nafas yang panjang sangat. Huh!
Banyak benda Mieyra nak tulis sebenarnya. Tak kisah ade orang baca ke tak nak tulis jugak. In Sha Allah di lain entry.
Ape ape pun, Mieyra dah nak balik kampung. Yeahh! Saya suka saya suka.. *Tepuk tangan

Kbaii :)

2 comments:

Diya Hanun said...

Jgn lupa siapkan assgnmnt yaaa~~ cuti2 jgak..hik3

sofie adie said...

bestnya balik kampung!
yeay!

Post a Comment