Omaigadd I'm In Love ♥

26/11/2015
5.00 PM
Hye ^^
Ehemm .. Haa ! Mesti korang tertanya tanya tuhh sapekah gerangan yang berjaya menambat hati kecikk Mieyra nie. Ehh ! Hati Mieyra nie kecikk ke? Ye laa kecikk, kan sebesar genggaman tangan jehh. Genggaman tangan Mieyra nie kecik je sebab tuhh Mieyra cakap hati Mieyra nie kecik. Hahahaha~~
Okeh ! Back to the story. Cuba teka lahh sape? Hehehe. Cer tengok sendiri lahh !
*Gambar kat atas nie lahh yang buat Mieyra fall in love to. Aigoo~~

Ehh ! Orang yang buat Mieyra fall in love tuhh is that little kid ok. Not the big boy intead. Mesti korang tertukar nie Mieyra tahu. Hahahaha. Saje nak main main jangan marah^^

Well, who is that little boy in that picture. Haa ! Mehh nak kabo.. Sepanjang Mieyra stay kat rumah nie, Mieyra asyik tengok tv jehh. Pantang tv tu 'tak berpenghuni' mesti Mieyra akan bukak n tengok cerita yang best best. *Mesti otak aku akan tepu nanti naik semester nie caye lahh !
 
Nak dijadikan cerita, ada suatu malam tuhh Mieyra tak boleh nak tido. Mata nie degil tahap dewa tak mau tutup walaupun dah suruh tutup. So, Mieyra pun bukak lahh tv konon konon ada lahh cerita menarik untuk ditengok. Tapi takde. So, Mieyra bukak channel 393 *Bagi pengguna astro anda akn tahu ini channel ape Time tuhh, channel tuhh mainkan rancangan variaty show. Biasa lahh, korea memang banyak rancangan macam tuh. Variaty show tuhh tajuk dia "Oh ! My Baby". Rancangan nie pasal cara cara ibu bapa di korea membesarkan anak diorang. 
Rancangan nie familiar dengan rancangan yang satu lagi tuhh tajuk dia "The Return Of Superman". Tapi bagi Mieyra Rancangan Oh! My Baby nie lagi best lahh. Mungkin sebab budak budak tuhh kiut termasuk lahh budak dalam gambar tu...
*That little cute boy name Tae O.

Just like i said before, Mieyra nie bukannya fanatik sangat dengan Korea nie tapi bila Mieyra dah mula minat dengan sesuatu tu Mieyra akan minat. Mieyra sanggup tido lewat pada hari selasa just nak tengok rancangan nie. Hehehe~~

Actually, dalam rancangan nie ada 4 berlainan keluarga dan lain lain budak. But, dalam ramai ramai budakk tuh Mieyra tertarik sangat dengan si Tae O nie. For me, he's really cute and adorable.*Walaupun kadang kadang dia nakal. 

Mieyra try search rancangan nie di goggle. Mieyra nak download nak bawak "bekal" p kolej. Tapi takde n taklehh nak download. So sad kan ? Mieyra kena terima kenyataan lepas nie Mieyra dah takk lehh tengokk Tae O dah.. Jumpa Tae O bulan depan lahh pulak nanti Mieyra balik Kelantan T_T

Kalau korang nak tengok boleh lahh, rancangan nie setiap hari Sabtu jam 8.30 mlm di One HD channel 393. Ulangan pada hari selasa jam 11.45 mlm. Terpromote pulak hahaha~~ Kalau Mieyra tengok ulangan jehh sebab "ditentang" oleh my family kalau nak tengok nie. Family i tak suka korea k...


Nota kaki : Berkemungkinan esok Mieyra tak bukak lappy. Kalau tak bukak lappy mesti tak bukak blog kan? Sebab esok Mieyra kena packing barang untuk bawak balik bertam :-(




K dah ! Adios sinyorita !

Bye :)

3 comments:

leya yeolly said...

anak lelaki ricky memang comil. hihii

tashira said...

haha sy baru je hbs tengok part tu dalam youtube. Tapi versi cut part Exo kai je lah. haha.

Niena Reen said...

Hehehe... Memang seronok tengok gelagat budak2 kan. Haritu saya ada tengok the return of superman tu. Best jugak. Tapi oh my baby ni tak pernah tengok pulak.

Post a Comment