Nuffnang Oh Nuffnang

23/11/2015
12.30 PM
Hye ^_^


Semenjak dua menjak nie Mieyra tertarik sangat dengan si Nuffnang nie. Ye lahh, sejak beberapa hari yang lalu Mieyra selalu tengok ramai yang post pasal Nuffnang. Actually, Mieyra dah tahu pasal benda alah nie. 


Bagi yang tak tahu mehh nak kabo. Nuffnang nie ialah iklan yang dibuat khas dari syarikat yang tertentu. Seolah-olah, pihak Nuffnang menyewa untuk mengiklankan something di blog kita. Kalau ada yang klikk pada iklan yang kita letak di blog kita, or ada yang visit or something, diorang akan bagi duit. Maksudnya, bagi 'gaji' lahh sbb ada orang klikk iklah tuhh di blog kita. Manyak untung woo ! Hanya dengan satu klikk je dah boleh buat duit kan?


Mieyra udah tahu lama kok psl Nuffnang. Cuma dulu takut nak buat bende bende macam nie. Ye laa, takut kena tipu ke hape. Tapi bila Mieyra blogwalking kt blog blog yang hebat lagi awesome nie, ramai je yang letak benda alah nie kt blog diorang. Itu laa antara faktor yang mendesak Mieyra untuk buat satu. Heheheh. 


Lagi satu sebab Mieyra fikir, jadi seorang blogger nie tak boleh takut nak buat sesuatu yang baru. Sebab blogger nie banyak cabarannya. So tak boleh lahh takut takut nie. Ye ke idokk ? Hehehe..
Faktor lain sebab nak buat duit of course. Yang penting tak perlu nak promote promote. *Sebab main promote nie memang Mieyra tak berapa nak suka hikkss Kalau boleh buat duit dengan Nuffnang nie dapat lahh menampung baget Mieyra sikit sikit. Boleh lahh Mieyra guna duit tuhh buat bayar yess. Hahahaha..
Kalau korang murah hati boleh lahh klikk iklan tu. Jangan dokk pikir Mieyra paksa pulak. Takde paksaan pun. Kalau korang klikk Mieyra boleh ucap terima kasih. Hehehe
Itu je nak cakap. Okeh lahh, Mieyra nak sambung download cerita Running Man. Hehehe.. Adios !!
Kbaiii :)

No comments:

Post a Comment