New Semester Begin !


30/11/2015
9.00 AM 

Hye ^^

Ehemm .. Testing testing 123 .. Okeh ! Hello guys ! Lama jugak Mieyra tak update blog nie. Walaupun hanya dua tiga hari tak update hahaha. Ada yang rindu Mieyra tak ? Opppsss ! Takde .. Ok! Mieyra faham :p

Mieyra nak cerita pasal ape erkk kali nie ? Well, i'm here now. Kamu kat mana sih Mieyra ? Mieyra kat mana Mieyra Mieyra kat mana ? Hahaha :D


*Gambar nie diambil time Mieyra stay kat bilik kawan Mieyra yang JPK tue. Kalau bilik aku nampak dinding jehh tak nampak semua nie T_T

Well.. Bagi yang nak tahu, Mieyra dah kat Bertam nie dah. Malam kelmarin dalam pukul 10.00 PM Mieyra bertolak dari Kb ke Bertam. Pagi kelmarin Mieyra dah sampai depan kolej tercinta.

Nak dijadikan cerita, sebab sampai awal sangat *Sampai kolej dalam pukul 7.00 AM gitu Mieyra just menumpang rumah kawan Mieyra. Yang Mieyra cakap JPK tuhh. Untung laa kawan dengan JPK kan boleh laa menumpang rumah kejap hahaha..

Sampai kolej tue terus pergi rumah dia. Mieyra solat n tido kejap while kawan Mieyra yang JPK tue kena turun awal nak buat kerja untuk pelajar yang daftar kolej hari tu. Mieyra just stay bilik dia kejap n lepas tue turun pergi makan. Lapoo derr sebab tak makan pun time bertolak datang Bertam nie haa ..


Lepas makan .. Kenyang .. Senang hati semua tue .. Mieyra pun pergi laa daftar kolej.. Tapi kakak senior tu suruh tukar seluar, so Mieyra pun pakai laa kain skirt panjang. *Pinjam dari kawan Mieyra. After that dapat laa "kunci bertuah". Err~~ Takde laa bertuah sangat sebenarnya. Mieyra cakap macam tue sebab rumah kitorang dekat jehh dengan rumah housemate Mieyra sem lepas. Mieyra boleh berwalking pergi rumah diorang macam Mieyra blogwalking satu blog ke blog yang lain kan? Hahaha ~,~ Lagipun, dalam rumah nie Mieyra sorang jehh budak envi. Engkau hado ! Tak kisah pun ramai budak farmasi dalam rumah nie, boleh buat kawan baru kan? Ye ke idokk ? 

Mieyra ambik barang barang Mieyra yang boleh tahan berat tue masuk bilik. Mieyra tak tahu Mieyra letak ape dalam bagasi tue sampai boleh bertam gitu sekali. Batu kot. Hahaha.. Then, Mieyra pergi ambik barang yang Mieyra tak bawak balik kelantan kat stor. Barang di stor pun boleh tahan berat jugakk. Tak lama lagi sado lahh aku sebab angkat berat kan. Hhehehe

Lepas tue, Mieyra masuk bilik n tido. hahaha. Mieyra tak tau macam mana boleh tertido yang pastinya Mieyra tertido. Apabila Mieyra bangun tue Mieyra pergi mandi. Owh ! Caught me right ? Mieyra tak mandi lagi time tue. N pergi daftar kolej pun tak mandi lagi hahaha. Excited sangat nak tahu rumah ..

Lepas mandi Mieyra kemas barang masuk dalam almari. Petang tue pulakk Mieyra keluar kejap pergi shopping beli barang keperluan macam sabun basuh baju, maggi, shampoo n so on lahh..

Balik kolej tue, kemas barang yang dibeli baru boleh rehat betul betul. Tapi sebab hari pertama kat Bertam nie kan.. Memang taklehh dukk diam memandangkan sekarang Mieyra dah ade "jiran". So Mieyra pergi jalan jalan rumah diorang, diorang datang jalan jalan rumah Mieyra. Macam tue lahh.

Okehh ! Dah habis cerita pasal kelmarin. Ibarat throwback lahh nie. Throwback first day in college for another semester. Mieyra sebenarnya nak bukak blog semalam, sebab rindu sangat dengan blog kesayangan nie haa.. Tapi tak sempat nak buat macam mana kan? 

Tak sangka sekejap jehh Mieyra dah masuk semester 2. Well, in this semester i hope i will one to get a dean list (Dekan) Dah takk nakk main main. Tak dapat dekan pun dapat 3.00 above dah kira ok kan? Tapi kalau dapat dekan lagi baikk. Doakan Mieyra ehh ! Mieyra tengah cuba berubah dari malas nak jadi rajin. Cehh ! Boleh percaya ke? Hehehe. In Sha Allah.. Mieyra boleh ! Caiyokk ! Aja aja fighting !!

Mungkin lepas nie Mieyra akan busy. N mungkin takde masa sangat dengan blog. Mieyra agak blog kasayangan Mieyra nie akan bersarang segala lebah spiderman batman cicakman bagai. Tak sanggup nak buat blog nie bersawang macam tue huhuhuh :( Tapi apakan daya.. Demi pelajaran kan? Mieyra cuba cari masa jugakk nak bukak blog lepas nie. Mungkin buat masa sekarang Mieyra tak boleh join mana mana GA or Segmen. Tapi kalau ada masa Mieyra join k :D

Okeh ! Tue jehh untuk entry kali nie.

Adios sinyorita !

Babaii :)




 

3 comments:

ILA shafila said...

Selamat belajar :)

Media Sensasi said...

Semoga jadi rajin tuk berjaya.. chaiyok3

Nabihah Rose said...

selamat menimba ilmu :-)

Post a Comment