Chapter 5 : Mieyra's Daily Routine

12/11/2015
2.00 PM

Hye ^_^
Hello uolllss ! What up guys? So how are you guys been today? Fine? Great! Inggeris berterabur bak hang. Mieyra memang suka merojakkan bahasa nih. Hehehe. *Jangan kecam k.
So, as you guys know i was having a semester break and sit home doing nothing. Mereput kat rumah je lahh. 

Hari hari kerja Mieyra menghadap bende alahh nie je. Maklum lahh takde kerja kan. Setiap pagi Mieyra bangun n sembahyang subuh lepas tu tido balik. Memang tak sesuai dijadikan calon menantu kan? Hahaha. That's me actually. Lagipun Mieyra lambat lagi nak kawin hikkkss.

Mieyra tido kejap lepas subuh tu and then bangun dalam pukul 8 macam tu. Takde laa lama sangat pun tido lepas subuh tu. Mieyra bukan jenis yang bangun lambat sampai pukul 12 macam tu. No no no. 

Lepas bangun, Mieyra mandi makan and help my mom ape yang patut. After that, Mieyra akan bukak TV dulu. Memang semenjak duk kat rumah Mieyra "bersahabat" baik dengan TV. Maklumlah, kat Bertam takde TV. Kalau ade pun memang takd kesempatan nak tengok. Mieyra bukak TV pun bila TV tu tak "dikuasai" oleh adik Mieyra. Biasanya time diorang pergi sekolah lahh. Kalau Mieyra bukak TV Mieyra suka tengok channel astro warna. Sebab? Hahaha. Entah lahh. Astro warna tu banyak rancangan yang boleh buat Mieyra gelakk sakan sampai tak ingat dunia. Kalau kat Bertam, Running Man je akan buat Mieyra gelak camtu. Huhuhu. 

Sekurang-kurangnya cerita kat astro warna tu buat Mieyra tersenyum always. #DeepMeaning 
Kalau dah takde cerita nak tengok, Mieyra akan menghadap dua gadget kesayangan Mieyra. Cerr teka? Haaa. Gadget tu ialah phone n lappy Mieyra. Memang hari hari akan bukak dua bende alah nie. Phone dulu lahh yang akan Mieyra cari. Ibaratnya phone nie nyawa Mieyra. Kalau phone Mieyra akan bukak whatsup, wechat n instagram lahh. Tengok isu2 dunia yang penuh dengan #HipsterMalaya nihh. Hehehe

After that, Mieyra pasang lagu n bukak lappy. Kalau lappy nie Mieyra bukak macam2. Biasanya, first Mieyra akan bukak blog dulu lahh. Maklumlah dh kembali ke dunia blogger nie taklehh tinggal blog. Kalau rasa in mood nk buat entry macam sekarang Mieyra buat. Tapi.. Kalau takde idea nak buat entry Mieyra akan Blog walking je. Blogger akan tahu lahh ape tu Blog walking kan? Mieyra suka berblog walking nihh. Sebab macam2 entry Mieyra boleh baca dari blogger yang lain. Selain tu, Mieyra blh tengok creativity seorang blogger dlm hias blog diorang. N Mieyra mengaku, blog diorang semua cantik2. *Kalau korang nk Mieyra jalan2 kat blog korang blh linkkan blog korang kat bwh nih ye. Kena scroll sikit sampai bawah

Kalau line kat rumah nie laju sikit Mieyra biasanya download cerita yang best best. Macam hari tuhh Mieyra rela bangun awal pagi sebab nak download cerita Polis Evo. Alahh, cerita yang paling win sekali kat panggung tu. Yup, cerita tu lahh. Mieyra dh lama nk download cerita tuhh akhirnya boleh jugakk hee :D Satu lagi, Mieyra nie pengumpul tegar cerita Running Man. Yup, i am a little bit like kpopers sometime. And i know a little bit about Korea. Takde lahh despret sangat tapi tahu lahh sikit2. Hehehehe. Mieyra akan download semua episod RM tu dalam lappy n simpan leklok dalam hardisk Kalau ada masa Mieyra tengok lahh.

Tu routine Mieyra kalau dukk kat rumah laa. Kalau tetiba kawan2 Mieyra ajak keluar jalan2 memang Mieyra akan ikut sebab bosan derr dukk kat rumah makan tengok TV makan tengok TV tido jehh.

But then, pejam celik pejam celik Mieyra dah nak kena balik Bertam hujung bulan nie. Rasa macam .. Nak nangis pun ade. Bukan ape, nak nangis sebab nanti routine Mieyra yang sekarang dh tak sama dah. Nanti kena bangun awal nak g kelas. Mieyra pun dah beli tiket bas nk g sana nanti. Huaaaaa~~

And guest what, tomorrow my result will come out. OMG !! Serius Mieyra berdebar tapi Mieyra buat2 tak tahu walaupun Mieyra nak tahu sangat. Jangan sape2 tanya Mieyra esk brape yang Mieyra dapat sebab Mieyra nk off phone selama beberapa minit. Hahahaha.

Wish me luck for tomorrow guys ! Adios !

Kbaii :)

2 comments:

leya yeolly said...

wahh kpopers

Miss Oren said...

lol! hahaa samalah.. sanggup bangun awal pagi sebab nak download cerita.. hohooo

Post a Comment