Chapter 3 : Fly To Langkawi ! #ThrowbackPart1

7/11/2015
5.30 PM

Hye ^_^

Korang, Mieyra boring sangat sekarang nie tak tau nak buat ape. Dari dari dukk dengar lagu yang same je. Dalam tak tau nak buat ape tu, tetiba teringat memori dengan kesayangan Mieyra. Haipp. Jangan fikir yang pelik2 tau. Maksud kesayangan kt situ refer kepada kawan Mieyra. Memori ape yang Mieyra teringat nie ? Hahahaha ..

Hujung bulan lepas, Mieyra and the gang pergi jalan2 makan angin kat Langkawi. Well, that was my first time vacation with my friends so i felt very excited of myself. Sampai tak lehh nak tido bak hang malam sebelum Mieyra bertolak tu. Huhuhu. My other friends of course lahh, siap list down barang2 yang nk dibawak tu kann. macam2..

We all went to Langkawi by airplane. Kebetulan masa tu tiket flight murah so kitorang just ambik flight sebab selesa n jimat masa. *Sebab tu tajuk entry tu fly to Langkawi hikkss*

Actually, Mieyra nie first time naik airplane nih. Hahaha. Serius. Tak maksud Mieyra first time naik bila Mieyra rasa Mieyra dah dewasa. Cehhh. Dewasa ke ? Tak perangai nie still macam budak2 sebenarnya. My mom told me that i was on the flight since i was 3 days old. Entah betul ke idokk, Mieyra tak tahu. Huhuhu. 

*If you love the life you live, you will live a life of love. Pemandangan dari atas flight. Cantik kan? Mieyra rasa tenang bila tengok ciptaan indah nie.






This picture was taken on the flight. Yup, Mieyra pergi berenam je. Takkan nak bawak satu sekolah kan? Hehehe. Nampak tak muka2 gembira kat situ? Memang gembira sangat tuhh :p Btw, stewardess atas flight nie semua cantik2 hikkkss.

Okeh, perjalanan kitorang dari Kelantan to Langkawi tu ambik masa dalam sejam setengah je. Sampai kat Langkawi tu terus check in kereta and off to Kfc for lunch. Tapi.. Disebabkan takde parking yang berdekatan dengan restoran tu, kitorang just take away n makan berdekatan dengan cable car je. Sebab lepas tu kitorang naik cable car nak pergi ke 'menuju puncak'. hahaha




Yang kat atas nie gambar setelah sampai kat puncak. Gambar time kt dalam cable car ade tapi gmbr Mieyra tak menjadi so malas nak tunjuk. Huhuhu. Mieyra nie bukan jenis yang takut pd ketinggian, tapi.. Bila dalam cable car tu... Korang faham lahh, goyang2 tu, memang takut lahhh. Takut sebab bende alahh tu goyang2 je sebenanya. N , sebab takut Mieyra memang tak gerak time duk dalam tu. Serius, takk caye tanya kawan Mieyra tu hikkkss..

Pemandangan kat atas puncak tu memang best. Macam2 scenery blh tengok dari atas tu. N, angin dia sepoi2 bahasa dan fresh. Memang dukk kat atas tu tak rase pun nak turun. Memang terrrbaikk boh!

Lepas turun dari puncak tu, kitorang still ada masa lagi. Kitorang pun masuk kat 3D art museum. Yup, 3D art tu baru bukak je kat Langkawi tu kalau tak silap Mieyra. 




Okeh, yang nihh gambar yang sempat diambil. Asal 3 keping je kan? Actually, there's a lot more in my gallery. Dan dalam banyak2 tempat yang kitorang pergi, gmbr kt sini paling byk. Takkan nak upload semua kan ? Sikit2 sudaa. Korang bayangkn lahh, bila terjah je kt dlm museum tu, kawan2 Mieyra lempar je beg diorang kt tepi sbb nak ambik gambar. Hahahaha. Kau rase? Mieyra tak campak beg Mieyra sebab Mieyra just pikul je kt belakang. Tak .. Nak bagitahu diorang excited sangat sampai tak ingat beg diorang. Nasib baik time tu orang tak ramai sangat kt situ hikkkss. Tapi tempat nie memang best sbb gmbr nampak real bila dlm camera. Tu je yang best.

Lepas tu, kitorang check in hotel kat situ. Sampai je kat hotel kitorang nampak katil je. Sebab masing2 dh penat kan. Dari pagi naik flight lepas tu sampai je terus pergi tempat tu. Tapi takkan nak vacation atas katil je kan. Kitorang balik tu rehat kejap, mandi n solat. Lps solat isyak kitorang keluar untuk cari makan. 

Kalau pergi Langkawi nie tak best kalau tak "jumpe" Cik Lang kan? Hahaha. So, malam tuhh lepas kitorang makan kitorang datang sinii. Jumpa Cik Lang. Mieyra tak tahu Cik Lang nihh dh kawen ke belum. Mieyra just panggil je "Cik Lang". Hahahaha. Tapi pemadangannya waktu malam lahh sbb kitorang prgi waktu malam. Kalau pergi siang hari mesti lagi jelas kan? 

Lps tuhh, kitorang pergi jalan2 kat tempat diorang jual macam2 barang. Mungkin "pasar malam" kott. Hehehe. 

After that, we went back to the hotel n sleep. Because we were tired enough. N because the next day we had a more place to go.

Tu je untuk entry kali nie. Baru story untuk satu hari dh panjang sedepa. Hahaha. Untuk "the next day" tu Mieyra akan cerita di entry lain k. 

Kbaiii :) 

2 comments:

Nursyamiera Ismail said...

I WOULD LOVE TO GO THERE ONE FINE DAY INSHAALLAH THANK YOU, U REALLY INSPIRE ME :')

namy yul said...

cutenya..geletek sikit perut kucing tu ;)

Post a Comment