Girls day out




15/5/2016
3.00 PM

Hye ^_^

Hello uolls ! Mieyra hari nie nak buat #Throwback sikit yang kelmarin punya story. Mieyra nak tulis semalam lagi sebenarnya tapi tak sempat. Biasa lahh .. Mieyra kan busy. Busy tak buat pape. Hak3 ~

Kelmarin Mieyra pergi satu tempat nie kan .. Tempat nie sangat lahh famous bagi orang Kelantan. Sape2 blogger dari Kelantan tue mesti tahu punya tempat nie. Haa .. Cuba teka ? 

Tak payah teka lahh Mieyra jawab. Mieyra pergi kat Pantai Senok kat Bachok. Tempat nie lahh Mieyra dengaq orang dukk bercerita. Bercerita ape ? Haaa ! Mieyra dengaq orang dukk cakap tempat nie ala-ala Nami Island kat Korea. So .. Kelmarin is the first time lahh Mieyra jejak kaki kat sana dengan kengkawan Mieyra yang lain. At first nak tahu lahh jugak betul ke pantai nie ala-ala Pulau Nami tue .. Tapi bila dah jejak kat sana Mieyra rasa .. Okeyy .. Ala-ala je kan. Hampir serupa tapi tak sama ^^


Kebetulan pulak rancang nak pi sana last minit. Diorang whatsup call Mieyra suruh Mieyra cepat-cepat siap sebab dapat kenderaan. Diorang memang suka rancang last minit. Mieyra pun time tu jugak lahh kalut pakai baju gosok tudung pakai make up bagai .. Huhhh !

Nami Island, Korea 

Nami Island, Kelantan 

Perbezaan Pulau Nami kat Korea and "Pulau Nami" kat Kelantan. Of course lahh yang Korea punya lagi menarik kan. Dah kata pun "ala-ala" kan. Kalau kat Kelantan nie pokok yang tersusun cantik tue pokok Rhu .. Kalau kat Korea Mieyra tak tahu pulak pokok hape .. Hehhhehe ..

Tapi pemandangan kat sini memang best lahh .. Dengan pokok yang tersusun cantik. Lepas tue pulak ada pantai .. Rasa nyaman sangat. Sape yang rasa macam nak release stress tue boleh lahh datang sini. Kalau datang sini tak terasa nak balik pun. Sebab boleh menikmati pemandangan, boleh selfie .. Semua boleh .. Macam Mieyra kelmarin pergi sana buat picnic kecik-kecik je. Air and makanan semua beli tapau makan kat sini. Nah ! Mieyra belanja gambar kat sana ..






Short vacay nie sepatutnya bertujuh .. Tapi yang sorang tu tak boleh datang sebab dia praktikal. Bila lahh nak spend time complete bertujuh .. Huhhuhuh ..









I had a great time with them .. Ye lahh .. Bila cuti semester macam nie jehh boleh jumpa diorang. Balik kolej dah tak boleh dah. So gunakan masa yang ada dengan sebaiknya. Thanks korang !

Kbaii :)